Purtător de cuvânt dr. Miron Lucian Ștefan nr. 0744298067
Hotărârea Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 7 din 30.03.2020
Recomandari pentru personalul medical
Plan de măsuri pentru prevenirea infecţiilor cu CORONAVIRUS COVID-19
NUMERE TELEFON DSP 0254225242 şi 0768193639
Testare RT-PCR SARS COV-2 la cerere tarif 250 lei
Testul pentru anticorpi COVID se face la cerere prin programarea la acelasi nr de telefon ca si cel de PCR.
Testarea anticorpi :
Programări online, pentru consultații, la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Deva
Spitalul Județean de Urgență Deva informează pacienții că au posibilitatea să utilizeze ȘI sistemul online de programări, pentru planificarea consultațiilor, la policlinica situată pe Bulevardul 22 Decembrie, nr. 58.
Pentru cabinetele de Oncologie și Ortopedie programările se fac telefonic, la fișier, la numărul de telefon 0732570333 (de luni până vineri, între orele 07:00 și 15:00)
Totodată se vor putea efectua și programări telefonice la fișier sau cabinetele ambulatoriului de specialitate, la numerele afișate pe site.
Programările online se realizează accesând portalul spitalului: https://portal.spital-deva.ro. La acest link se poate ajunge și accesând site-ul spitalului https://spital-deva.ro/spital (click pe „PROGRAMARI ONLINE”, în centrul paginii. Ulterior, de pe https://portal.spital-deva.ro, se accesează categoria „PROGRAMARI ONLINE”.
Programarea Online se realizează în doar câteva minute. Pacientul selectează perioada în care dorește programarea, specialitatea medicală și medicul (dacă optează pentru unul) apoi apăsați butonul „CAUTA LOCURI DISPONIBILE”. Ulterior, sistemul online caută intervale orare libere în perioada specificată de către dvs. După ce alegeți ziua și ora, trebuie să completați câmpurile cu: nume, prenume, CNP, data nașterii, observații (dacă sunt), numărul de telefon și să fiți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.
Ulterior, vi se emite o fișă de date electronică și rugămintea de a vă prezenta la consultație cu următoarele documente:
BILET DE TRIMITERE de la medicul de familie
Buletin/Carte de identitate sau certificat de naștere
Card de sănătate
Documente medicale anterioare (Scrisori medicale, Bilete externare, Analize medicale, Copii certificate medicale).
Vă rugăm, în continuare, să respectați măsurile impuse de pandemia de COVID-19: portul măștii, distanțarea fizică și dezinfecția mâinilor la intrare în policlinică.
De asemenea, vă rugăm să vă prezentați la consultație cu doar 10-15 minute înainte de ora programării.
VA RUGAM CA DUPA EFECTUAREA PROGRAMARII ONLINE SA NU VA PREZENTATI LA CABINET DECAT DUPA CONFIRMAREA PRIN SMS A PROGRAMARII!
SECȚIA CARDIOLOGIE A SPITALULUI JUDEŢEAN DE URGENŢĂ DEVA
Scurt istoric
Secția Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost înființată în anul 1986. Până în urmă cu un an şi jumătate a funcţionat consecutiv în două locații, iar din septembrie 2020, secția își desfășoară activitatea într-o locație nouă, situată la etajul al doilea în clădirea principală a spitalului, spaţiul fiind organizat şi compartimentat după un proiect conform întregului set de normative în vigoare.
Organizare
În structura organizatorică secţia cuprinde 45 de paturi, dintre care 10 sunt în compartimentul UTIC, respectiv terapie intensivă cardiacă.
Noul spațiu destinat îngrijirii pacienţilor cu patologie cardiovasculară dispune de 16 saloane cu 2 sau 3 paturi si 2 rezerve cu un pat, mobilate și utilate conform ultimelor standarde europene, grupuri sanitare proprii cu duș, circuite și dotări conform normativelor, acces la lifturi, scări și sistem de climatizare centralizat, îmbunătățit. În organizarea actuală au fost respectate reglementările din punct de vedere epidemiologic, dar şi acelea impuse de pază contra incendiilor.
Pe lângă spaţiile destinate pacienţilor internaţi, secţia mai are în componenţă două cabinete de ecocardiografie, cabinete de electrocardiografie, test de efort, cameră de gardă, sală de raport de gardă, cabinete pentru medici, asistenta şefă şi registrator, boxe de curăţenie şi depozitare a materialelor, oficiu, încăpere în care funcţionează monitorizările Holter ECG şi tensionale, trei puncte de supraveghere pentru asistente, unul pentru UTIC şi două pentru secţie.
În contextul pandemiei actuale, a fost destinat şi delimitat un spaţiu pentru îngrijirea pacienţilor COVID-19 pozitivi care asociază patologie cardiovasculară de urgenţă, cu circuite separate.
În Ambulatoriul de Specialitate funcţionează un cabinet de cardiologie deservit prin rotaţie lunară de medicii din secţie şi un alt cabinet în care se desfăşoară activităţile cu pacienţii internaţi în regim de zi.
Există linie de gardă proprie, care asigură asistenţă în regim permanent, pe care funcţionează 7 medici cardiologi și 3 medici cu specialitatea medicină internă.
Personal
În conformitate cu numărul de paturi, în secţie sunt angajaţi pe perioadă nedeterminată 7 medici:
Dr. Blaj Constantin Sabin, Doctor în Stiinţe Medicale, medic primar cardiolog şi de medicină internă cu competenţe în Ecocardiografie, Ecografie generală şi Managementul Serviciilor de Sănătate, având în curs obţinerea competentelor de ecocardiografie transesofagiană şi ecografie vasculară.
Dr. Crîsnic Ana, medic primar cardiolog cu competenţă în Ecocardiografie,
Dr. Stoica Diana Andreia, medic specialist cardiolog cu competenţă în Ecocardiografie,
Dr. Gruescu Elisabeta, medic primar cardiolog cu competenţă în Ecocardiografie,
Dr. Benteu Darius, medic specialist cardiolog cu competență de Ecocardiografie,
Dr. Blaj Patricia, medic specialist cardiolog cu competenţă în Ecocardiografie, aflată în program de pregătire pentru competenţa de Cardiologie Intervenţională şi Cateterism Cardiac.
Dr. Matei Oana Daniela, medic specialist cardiolog cu competenţă în Ecocardiografie.
Tot pe perioadă nederminată sunt angajate 18 asistente, dintre care asistenta şefă Nandrea Ildikó cu studii superioare şi încă 2 asistente cu același grad de pregătire, 8 infirmiere, o îngrijitoare şi un statistician. Numărul asistentelor și al infirmierelor este sub norma raportată la numărul de paturi.
Dotări
- 2 ecocardiografe de generaţie nouă, unul cu sondă de cord și vase, al doilea cu sonde de cord, vase, abdomen şi transesofagiană multiplan
- sistem de monitorizare centrală a funcţiilor vitale cu 12 monitoare de pat de ultimă generaţie în UTIC şi încă 10 monitoare de pat, respectiv 2 monitoare de transport în secţie
- sistem modular de injectomate și infuzomate cu monitorizare centrală şi 20 unităţi funcţionale (donat de Episcopia Ortodoxă a Devei şi a Hunedoarei în 2020), în perspectivă cu 36 de unităţi
- 5 electrocardiografe, 3 de ultimă generaţie
- 3 defibrilatoare cu posibilităţi de monitorizare a funcţiilor vitale
- o staţie de test de efort standardizat cu cicloergometru (donaţie din partea Episcopiei Ortodoxe a Devei şi Hunedoarei în 2016)
- unitate de monitorizare Holter 24/48 de ore cu 6 monitoare
- unitate de monitorizare a tensiunii arteriale 24/48 ore cu 3 monitoare
- aparat point-of-care de determinare a markerilor cardiaci, a presepsinei şi a procalcitoninei
- aparat point-of-care de derminare a gazelor sanguine si a electrolitilor serici [ASTRUP]
Servicii
- internări continue şi de zi, prin serviciul urgenţă şi cu programare
2019 |
2020 |
2021 |
|
Internări continue |
1559 |
849 |
999 |
Internări de zi |
1148 |
574 |
1032 |
- monitorizarea permanentă a funcţiilor vitale, oxigenoterapie, analize la laborator și la sistemele point-of-care 24/24 (troponină înalt sensibilă, CK-MB, NT-proBNP, D-dimeri, presepsină, procalcitonină, ASTRUP)
- tratamente speciale cu agenți inotropi, betablocante selective cu acțiune scurtă, levosimendan;
- ecocardiografie transtoracică şi transesofagiană multiplan;
- ecografie abdominală și vasculară;
- tratament fibrinolitic la pacienţii cu infarct miocardic acut cu supradenivelare de segment ST şi la cei cu tromboembolism pulmonar atunci când aceasta este indicată; atunci când este necesar, tratamentul fibrinolitic se administrează în urgenţă [au beneficiat de acest tratament în serviciul UPU, indicat și asistat de medicul cardiolog 211 pacienți între anii 2018-2021];
- conversii electrice pentru tahiaritmii;
- consulturi interdisciplinare pentru pacienţii internaţi în alte secţii;
- monitorizări Holter 24/48 ore [între anii 2019-2021 s-au efectuat 1566 de monitorizări] și tensionale 24/48 ore;
- test de efort standardizat la cicloergometru;
- electrocardiografie;
- consultații în ambulator [2018-2021]:
AN |
2018 |
2019 |
2020 |
2021 |
Număr consultații |
2963 |
2987 |
1906 |
2223 |
Colaborări
Secția Cardiologie a SJU Deva colaborează cu clinicile universitare din zonă, fiind arondată Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara în cadrul Programul Național de Infarct Miocardic Acut, dar în aceeași măsură rezolvă pacienți prin adresare în clinicile de cardiologie din Cluj-Napoca [Institutul Inimii sau secția Medicală I din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj Napoca], Târgu-Mureș, Spitalul Județean de Urgență Arad.
Secția Cardiologie a SJU Deva primește cazuri grave/urgențe, în calitate de unitate ierarhic superioară, din întreg județul Hunedoara.
Strategie de dezvoltare și perspective
Ca obiective pentru următorii ani, secția își propune înființarea unui compartiment USTACC, prin transformarea actualului compartiment UTIC conform dispozițiilor legale în vigoare, spațiul destinat fiind deja în proces de construire, respectiv înființarea unui compartiment de Cardiologie Intervențională și Cateterism Cardiac, pentru care spațiile sunt de asemenea în pregătire. Un ultim obiectiv ar fi ameliorarea activității de stocare si prelucrare a datelor în sistem digital în cadrul rețelei informatice a spitalului, baza materială fiind în ascensiune, începând deja înlocuirea dispozitivelor vechi.
Funcționând în cadrul unui spital județean, secția Cardiologie le oferă pacienților avantajul unei abordări interdisciplinare, cu posibilitatea de rezolvare a unor patologii complexe, multi-specialitate. Accesul la serviciile de înaltă calitate furnizate de Laboratorul de Analize Medicale, respectiv Radiologie și Imagistică, precum și buna colaborare cu celelalte secții ale spitalului (UPU, ATI, Medicină Internă, Boli Infecțioase, Oncologie, Neurologie, etc) se transpun într-o stare de sănătate mai bună a populației Devei și a întregului județ.
Realizările actuale și nivelul atins în prezent, precum și existenta unei strategii de dezvoltare în viitor se datorează excelentei colaborări cu conducerea Consiliul Județean si a preocupării Conducerii spitalului pentru serviciile de îngrijiri în domeniul cardiovascular, a unui efort permanent de conștientizare a faptului că patologia cardiovasculară este în plină expansiune, dar și personalului secției, care 24 de ore din 24 si 7 zile din 7 activează cu întreaga capacitate pentru a oferi servicii de maximă calitate semenilor aflați în suferință, cu profundă implicare și responsabilitate.
Contribuții esențiale în ceea ce privește dotările au avut Consiliul Local Deva, Episcopia Ortodoxă a Devei și Hunedoarei, sponsorii Sermedic, Spedition Transcontinental, Drupo, Asociatia “ Dariund vei Dobandi”.
În ciuda provocărilor administrative, financiare și, mai nou, epidemiologice, care din păcate pot fi întâlnite la spitale de pe întreg teritoriul României, colectivul secției își menține standardele ridicate a calității îngrijirii pacienților. Locația nouă a secției, dezvoltarea și diversificarea serviciilor oferite în cadrul viitoarelor compartimente USTACC și Cardiologie Intervențională, implicit cu nevoia de creștere a colectivului, sunt mijloacele prin care serviciile medicale ating ceea ce pentru unii este excelență, iar pentru alții, normalitate.

În ceea ce privește dotarea cu echipamente, secția beneficiază de surse de oxigen, un ecograf, monitoare de funcții vitale, injectomate, etc.
În cadrul secției Boli Infecțioase își desfășoară activitatea personal calificat, respectiv 3 medici:
Secția de Boli Infecțioase a avut și are un rol important în perioada pandemiei de COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva, oferind asistență medicală de specialitate pacienților confirmați cu SARS Cov-2 precum și evaluări clinice, investigații complexe în scopul stabilirii unui diagnostic de certitudine prompt și instituirea unui tratament etiologic curativ.
Prin specificul specialității boli infecțioase, pacienții care se adresează secției prezintă o patologie vastă, pacienți cu afecțiuni determinate de infecții bacteriene, virale, fungice sau parazitare, cu localizări diverse.
Eforturile depuse de întreaga echipă medicală, profesionalismul și empatia cu care fiecare membru al echipei se prezintă la patul bolnavului în fiecare zi, ne-a adus în permanență aprecierea bolnavilor care ne-au trecut pragul. Ne-am bucurat împreună pentru fiecare bolnav care s-a vindecat și a părăsit spitalul, pentru fiecare familie reîntregită și pentru fiecare pacient care a depășit cu bine boala.
În luna decembrie a anului 2021, secția de Boli Infecțioase a fost igienizată în totalitate și a fost mărită capacitatea instalației de oxigen.
La nivelul unității sanitare există un cabinet de boli infecțioase în care își desfășoară activitatea dr. Câmpeanu Elena, medic primar boli infecțioase, care are în evidență un număr de 180 de bolnavi cu hepatite virale, dintre care 98 de pacienți cu Hepatita virală B în tratament antiviral și un număr de 35 de pacienți cu Hepatita Virală C, tratați cu medicație antivirală în conformitate cu protocoalele Ministerului Sănătății.
LABORATORUL DE RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂȘI BALNEOLOGIE
A SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ DEVA
Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizicăși Balneologie(Baza de tratament) a SJU Deva funcționeazăîncepând din anul 1979 în aceeașiclădire de pe strada Horea. Este o structura destinatăacordării tratamentelor specifice de recuperare atâtpacienților ambulatori, cât și paciențilorinternațiîn secția Recuperare Medicală.
Organizare
La parterul Laboratorului se află baza de tratament destinată exclusiv pacienților ambulatori, compusă din 3 săli de electroterapie și o sală de kinetoterapie, vestiar, 2 grupuri sanitare și un cabinet de consultații medicale, care aparține de secția Recuperare Medicală.
La etajul 1 al Laboratorului se află o sală de kinetoterapie, iar la etajul al doilea 5 săli de electroterapie, 3 cabinete de masaj și o sală de termoterapie dotată recent cu bucătărie de parafină modernă.
Personal
În Laboratorul RMFB îșidesfășoară activitatea personal calificat în această specialitate, respectiv:
- Dr. Buciuta Adina, medic primar Recuperare, Medicină Fizicăși Balneologie, medic-șef Laborator RMFB;
- Asistent medical principal RMFB Muste Carmen, asistent medical-șef;
- 5 kinetoterapeuți din care 3 cu grad principal;
- 3 asistente medicale cu specializare RMFB cu grad principal,
- 3 asistente medicale cu specializare RMFB;
- 1 asistent medical debutant cu specializare RMFB;
- 1 oficiant medical;
- 2 băieșe;
- 2 îngrijitoare.
Dotări
În prezent dispunem de aparatură modernă, respectiv aparate de terapie combinată cu 2canale de electroterapie, un canal de laser și un canal de ultrasunet cu care putem trata în același timp mai mulțipacienți sau mai multe regiuni, un aparat de magnetoterapie cu câmp magnetic focalizat și pulsat, masă de magnetoterapie cu solenoid lombar și inel cervical, precum și bobine localizatoareși 2 aparate de diatermie cu unde scurte. Recent am fost dotați de către spital cu2 aparate de ultrasonoterapie de ultimăgenerație cu 2 canale, un aplicator clasic și un aplicator handsfree„Sono”și cu o bucătărie de parafină pentru răcirea și menținerea parafinei, malaxor care omogenizeazăși sterilizează parafina la 130 de grade, la cele mai înalte standarde de igienă.
Servicii
În Laboratorul de recuperare se fac proceduri de fizioterapie, cum sunt: curent galvanic, curenți de joasăși medie frecvență, curenți de înalta frecvență (unde scurte),ultrasunete, laser, magnetoterapie, fototerapie, masaj terapeutic(pentru paciențiiinternați) și kinetoterapie.
Activitatea Laboratorului RMFB se adreseazăpacienților de toate vârstele, de la copii, adolescenți,tineri, adulțiși vârstnici cu diferite afecțiuni ale aparatului locomotor de tip posttraumatic, ortopedic sau reumatologic(cronic degenerativ sau cronic inflamator), tulburări de statică ale coloanei vertebrale, cu afecțiuni neurologice(de tip periferic sau central) sau post operatordupăintervenții ortopedice, neurochirurgicale sau de chirurgie plastică reconstructivă, dar și pacienților post-covid.
Perspective
În prezent Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizicăși Balneologie este cuprins într-un proiect de reabilitare, modernizare și dotare realizat de către Consiliul Județean Hunedoara prin Biroul Strategii și Politici Europene care a fost aprobat de Compania Națională de Investiții- CNI.Prin acest proiect se va realiza reabilitarea și modernizarea clădiriiși tuturor spațiilor Laboratorului, a bazinului mare și a pasarelei de legătura cu Secția Recuperare, recuperarea izvorului cu apăsărată, dotarea cu aparatura și echipamente medicale corespunzătoare unui act medical de înaltă performanță.
Proces verbal selectie dosare concurs asistenti medicali generalisti
Proces verbal selectie dosare concurs asistenti medicali generalisti.pdf
Proces verbal privind selectia dosarelor concurs asistent farmacie grad principal.PDF
Proces verbal privind selectia dosarelor concurs asistent medical de laborator.PDF
Proces verbal privind selectia dosarelor concurs asistent medical nutritie si dietetica.PDF
Proces verbal privind selectia dosarelor concurs tehnician radiologie si imagistica medicala.PDF
Anunt infirmiere, brancardier, ingrijitoare
Anunt infirmiere, brancardier, ingrijitoare.pdf
infirmiere tematica bibliografie si fisa de post.pdf
brancardieri tematica biblioghrafie si fisa de post.pdf
ingrijitoare tematica bibliografie si fisa de post.pdf
autopsier bibliografie si fisa de post.pdf
bibliografie, tematica si fisa de post agent DDD
Metodologie concurs infirmier, ingrijitoare, brancardier, agent DDD, aut....pdf
Anunt_concurs personal tesa si muncitori
Anunt_concurs personal tesa si muncitori.PDF
Tematica-Fisa postului pentru referent de specialitate gradul I si debutant RUNOS.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru economist IA Serviciul Financiar-Contabilitate.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru magaziner Serviciul Transport Aprovizionare.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru referent Serviciul Transport Aprovizionare.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru sofer Serviciul Transport Aprovizionare.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru muncitor calificat Bloc Alimentar.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru muncitor necalificat Bloc Alimentar.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru spalatoreasa Spalatoria Spital.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru telefonist Compartiment Functionari Administrativi.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru zugrav Compartiment Functionari Administrativi.PDF
Tematica-Bibliografie-Fisa postului pentru operator Farmacia Spital.PDF
Anunt concurs asistente medicale
anunt concurs asistente medicale.pdf
asistent dietetica bibliografie tematica si fisa de post.pdf
asistent farmacie bibliografie, tematica si fisa de post.pdf
tehnician radiologie bibliografie, tematica si fisa de post.pdf
asistent medical laborator bibliografie, tematica si fisa de post.pdf
asistent medicali generalisti bibliografie, tematica si fisa de post.pdf
Metodologie concurs asistent medical.pdf